Десет причини да се занимавате със спорт

Десет причини да се занимавате със спорт

Много хора все се канят да се занимават със спорт, но все не намират време или стимул. Може би, изброените по-долу причини ще ви стимулират?

sport-v-plobdiv

10 причини да се занимавате със спорт!
  1. Вие ще станете по-уверени в себе си

Виждали ли сте някога неуверен в себе си спортист? Хората, занимаващи се със спорт имат не само красиво и здраво тяло, но и сила на волята и характера на победител. В крайна сметка, всеки ден те са побеждавали самите себе си, собствения си мързел, своите извинения. Те са си поставяли цели и са ги постигали. След като започнете да спортувате, вие също можете да станете по-уверени, самочувствието ви ще расте пропорционално на усилията, които инвестирате за усъвършенстване на своето тяло.

  1. Вие ще бъдете изпълнени с енергия и ентусиазъм

Колкото повече се движите, толкова повече енергия ще получите в замяна. Звучи парадоксално, и изглежда невероятно, но погледнете успешните хора. Изглежда, че денят им не е 24 часа, а най-малко 48, защото те успяват да направят толкова много за един ден! Така, че остатъчно вече сте си  измисляли оправдания за липса на време, умора или прекомерна заетост, ако имате време за социалните мрежи или разговори с приятели, значи ще намерите време и за спорт. А вече чрез спорта и доброто самочувстие ще се научите да работите продуктивно и да успявате да свършите повече неща за по-малко време.

  1. Ще подобрите здравето си

Здравето ви се дава само веднъж  за целия ви живот. Да го поддържате е много по-лесно и евтино, отколкото да го възстановявате или да се лекувате от всякакви болести и недъзи. Никога не е късно да започнете да се занимавате със спорт.

  1. Вие ще знаете естествените процеси на развитие

Човек  не е отишъл чак толкова далеч от своите предци, още повече, ако говорим за физическата страна. И един от най-старите правила на живота е простия закон – „Ако не се движите в планината, значи вие се търкаляте надолу по  нея“. Средно положение няма. Какво да правите? Отговор: „ Ако не се занимавате с физически упражнения, вашето тяло, а след него и вашия организъм, включително и мозъка, ще деградира“. Този процес ще продължи бавно, но сигурно.

  1. Няма да ви налегне депресията

Многобройни проучвания показват, че хората, които спортуват, независимо от възрастта, практически не страдат от депресия. Тренировките на регулярна основа съществено ще повишат настроението, нивото на енергия, ще премахнат умората.

  1. От вас ще вземат пример

Физически активните родители са добър пример за децата си. Според статистика, деца, чиито родители са ангажирани в спорта, с течение на времето започват да водят активен начин на живот.

  1. Вашето тегло и тяло ще бъдат в норма

Спорта помага теглото да се поддържа в норма. Дори умерените натоварвания способстват обмяната на веществата. Учените са доказали, че заниманията със спорт са способни да отстранят дори наследствено предразположение към затлъстяване.

  1. Ще нормализирате вашия сън

Ако тренирате през деня, след това през нощта да спите по-добре. Липсата на сън води до наднормено тегло и гънки в талията.

  1. Ще увеличите работоспособността си

Физическата активност също така подобрява работоспособността. Още един плюс е, че хората, които спортуват, по-рядко излизат в болнични.

  1. Ще удължите живота си

Хора в напреднала възраст чрез спорт могат да си добавят още години активен и здрав живот. Заниманията със спорт са способни да предотвратят появата на заболявания, такива като болестта на Алцхаймер.

Заниманията със спорт в смарт студио КАМАТО – Пловдив ще ви помогнат да бъдете  здрави, щастливи, весели и да изглеждате винаги чудесно!

ПРОГРАМА И ЦЕНИ

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.