5 съвета за всеки ден, които ще ви помогнат да отслабнете по-бързо

5 съвета за всеки ден, които ще ви помогнат да отслабнете по-бързо

Не можете да отслабнете, въпреки факта, че всяка седмица ходите на фитнес? Пет прости съвета ще ви помогнат бързо да направите това, без да влагате много усилия и физически натоварвания.

Пийте повече чиста вода. Пийте много вода дневно. Дневната ви диета трябва да се изчислява по формулата: 30 ml за всеки килограм от теглото ви. Просто не пийте чай и кафе, ако искате бързо да отслабнете. В крайна сметка, прекомерната консумация на напитки, които съдържат много кофеин, ще даде обратен ефект.

Движете се повече. Мнозина вярват, че само посещение на фитнес може да ви избави от наднорменото тегло. Това не е така. Всяка физическа активност ще ви помогне да се отървете от излишните килограми. Основното е постоянно да се движите, да се намирате в движение всеки ден. Това е най-благоприятният начин който ще повлияе на работата на червата. Колоезденето също е много полезно, както и ходенето със средно темпо. Активният начин на живот помага да се поддържа фигурата в добра форма. Ако не можете да се решите сутрешно бягане и вечерни разходки, тогава си вземете куче. С него определено няма да се отегчите и ще отслабнете по-бързо.

Повече кислород. В натоварения работен и житейски график, винаги се опитвайте да отделите време, за да си вземете свеж въздух. Дори ако имате заседнала работа и нямате възможност да я напуснете, все пак се опитайте да погълнете чист въздух. Проветрявайте стаите, дори през зимата! Достатъчно е да правите това веднъж на всеки два часа. Е, ако има възможност на всеки два часа да оставите задушния офис и да излезете на улицата, тогава не пропускайте тази възможност.

По-малко стрес. За наднорменото тегло често е виновен стреса, който постоянно изпитваме. Неприятните житейски моменти ни очакват на всяка крачка, става все по-трудно да им устоим с възрастта. Ето защо, опитайте се да не се изнервяте. Предефинирайте отношението си към много неща и ситуации. Не се притеснявайте по някаква причина и без нея. По принцип се опитайте да реагирате спокойно на повечето ситуации. Стресовите моменти провокират покачване на килограми, от които тогава ще ви бъде много трудно да се отървете.

Спете достатъчно. Спите поне 7 до 9 часа на ден. Лекарите казват, че пълноценният сън е от седем до девет часа, в зависимост от индивидуалните нужди на всеки човек. Да спите по-малко е нежелателно, както и да прекалявате със съня също. Ако спите по-малко от шест часа на ден, тогава това се отразява неблагоприятно върху работата на много жизненоважни човешки органи. Особено вашият мозък, стомашно-чревния тракт.

Проучванията показват също, че липсата на сън е враг на вашата фигура. Има доказателства, че хората, които спят малко и не получават достатъчно сън, са склонни да качват тегло по-бързо. За да заспите добре, трябва да направите това в пълен мрак и тишина. Не лягайте гладни или преяли. Само в този случай можете да разчитате на бърз и здрав сън и възстановяване на тялото.

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.