Какво е Belly Dance и какви са ползите от ориенталският танц?

Какво е Belly Dance и какви са ползите от ориенталският танц?

Малко история

Ориенталският танц (Raks Sharky) е танц с древна история, подложен на влияния от много култури през различни епохи, произлизащ от Близкия Изток, свързван най-вече с Египет.

Ориенталският танц е дълбоко изкуство с древна история и познания за самата жена. Той й дава възможност да изрази емоциите си, преживяванията си, да разкаже история. Предназначен е за жени на всякаква възраст, с всякаква физика.

Ориенталския танц няма за цел да съблазнява, да бъде провокативен. Погрешната представа идва от неправилното поведение на много танцьорки с цел шоу, което създава неправилно впечатление за танца. Истината е, че чрез него жената показва своята чувственост, игривост, красота. Той е от жени за жени.

Ползите от ориенталските танци

Ориенталският танц събужда женската енергия, тъй като движенията са съсредоточени в областта на ханша, таза и бедрата или първа и втора чакра. Точно тези две чакри са пряко свързани със зачеването, износването на плода и самото раждане. Редовните занимания по ориенталски танци отпушват енергийните блокажи, следвано от не една полза за жената.

Променя излъчването на жената, това се дължи и на новопридобитата й грация и гъвкавост, а и фигура – практиката стяга корема и оформя бедрата. Променя се стойката и походката на жената.

В часа по ориенталски танци се набляга на забавяне на движенията. Освен, че радва окото, плавното движение засилва личностното ви присъствие.

Забавените движения също така успокояват ума. Затова ориенталският танц е и форма на медитация. В състояние да чуем интуицията си и дори да се самолекуваме. Вниманието ни е насочено към хълбоците и корема, където раздвижваме енергията и се осъществява оздравителният ефект.

Още по-задълбочен поглед в метафизиката на танца ще ни отведе до информацията, че клетките ни пазят в паметта си познанието за женското тяло и мъдростта на Вселената и чрез древните движения, които днес повтаряме, ние реално отключваме това познание. Затова казват, че абсолютно всяка жена може да се научи да танцува този танц до съвършенството на професионалните танцьорки.

Танцът живее във всяка наша клетка и само е нужно да си припомним движенията. Разбира се, това няма да стане с една тренировка. Промените в тялото се извършват бавно и трябва да сте много търпеливи. Всичко зависи от това, доколко сте заключили женската си енергия. Опознаваме тялото и себе си, способността си да изразяваме чувствата си.

Ориенталските танци ни учат да обичаме себе си и телата си, да изразяваме емоциите си и най-вече  да се гордеем, че сме жени.

Освен благотворното въздействие върху нашето тяло и душевно състояние, чрез тях можем да се запознаем с нови приятели и дори да пътуваме до страни, които дори не сме подозирали, че е възможно да посетим !

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.