Аеробика за отслабване

Аеробика за отслабване

Същността на аеробиката често се тълкува погрешно от някои хора. Много хора я смятат за ключ към съвършенството, мислейки, че с малко упражнения по аеробика ще превърнят своето тяло в съвършено произведение на изкуството. За съжаление, това съвсем не е така, защото само една аеробика не е достатъчна за това.

Но въпреки това, аеробиката е важна за правилно тяло, както и въздейства положително на сърдечно съдовата система и на организма като цяло.

teen- Aerobics

Кои са основните положителни качества на аеробиката?

Аеробиката ускорява процеса на изгаряне на мазнините

Когато тренирате тялото използва голяма част от калориите, получени от мазнините. За една тренировка по такъв начин може да свалите около 20 грама мазнини, примерно една порция пържени картофки. Също така след завършване на тренировката в продължение на няколко часа възбудения организъм продължава активен обмен на веществата, което му позволява да продължи да гори мазнини. Тренировките по аеробика също така увеличават и количеството на клетъчните резервоари, в които се изгарят мазнините, и аеробните ферменти –  химически катализатори, които ускоряват процеса на изгаряне на мазнините. Тези качества помагат да се поддържа определно телесно тегло.

 

Аеробиката възстановява и увеличава мускулната издръжливост

Аеробните упражнения допринасят за разширяването на мрежата капиляри. Това са малки кръвоносни съдове, които обезпечават на тялото хранителни вечества и кислород. Разширяването на мрежата стимулира усвояването на хранителните вещества, което ускорява възстановяването на мускулите, увеличава тяхната якост и издръжливост. Капилярите също така изпълняват функцията на изход от тялото на отпадъци, образувани при изгарянето на хранителни вещества, което увеличава по-ефективното усвояване на хранителни вещества от организма.

 

Тези изброени преимущества на аеробиката способстват подобряване на сърдечно съдовата система и са прекрасно допълнение към физическите занимания, за да може тренирайки в комплекс с тях, фигурата да бъде здрава и изящна.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.