6 начина да се мотивирате за самостоятелни тренировки

6 начина да се мотивирате за самостоятелни тренировки

Самостоятелни тренировки или в спортна зала? Кое да изберем? Проблемът при самостоятелни тренировки е това, че няма кой да ви пришпорва да се движите по-напред. Нищо не ви пречи да спрете във всеки един момент, когато почувствате минутна слабост. Ето защо много хора предпочитат да използват услугите на личен треньор или да посещават тренировки за спортна зала с партньор.

samostoiatelni-trenirovki-2

Всичко е много по-лесно, когато до вас има треньор, който няма да ви даде да се отпуснете или приятел, с който можете да се състезавате и мотивирате един друг. Но какво да правите, ако се спрете на самостоятелни тренировки?

  1. Поставяйте пред себе си малки цели

Добре е да имате голяма цел, но за да се мотивирате сами за всяка тренировка трябва да виждате краен резултат, затова наред с основната цел трябва да си поставяте и малки конкретни задания, които можете да изпълните непосредствено в деня  на тренировките. Например, да направите повече лицеви опори, отколкото последния път, или да пробягате по-дълго разстояние.

  1. Снимайте се

Промените във външния вид остават незабелязани, защото ние всеки ден се гледаме в огледалото. Затова е добре да се снимате, например един път в седмицата. Ще видите резултатите от вашите усилия и ще се стремите да постигнете повече. Също така, можете да си направите видео сесии, да снимате занятията на видео. Това ще ви помогне също така да видите грешки, които не сте забелязвали по време на тренировки.

  1. Водете си записки

Трябва всяка седмица да си измервате пропорциите на тялото и да ги записвате в специален дневник. Това ще ви помогне да оцените реалния резултат, защото кантара не винаги отразяват реалната картина, особено когато заедно със загубата на телесни мазнини печелим мускулна маса.

  1. Придържайте се към програмата

Първо, имайки конкретна тренировъчна програма за самостоятелни тренировки, вие ясно ще знаете какво и кога да правите, и как да спестявате време, и второ, програмите дават осезаеми резултати.

samostoiatelni-trenirovki-1

  1. Графика на тренировките

Направете си график за тренировки и го поставете на видно място. Постарайте се да се отнасяте към самостоятелните тренировки както към почивка от домашни и служебни проблеми, това е време. което вие посвещавате само на себе си и нищо не трябва да ви отвлича.

  1. Внасяйте разнообразие

Много хора зарязват самостоятелните тренировки заради тяхното еднообразие. Определете каква активност ви доставят най-голямо удоволствие, това може да бъде бягане, вдигане на тежести, каране на колело, танци и т.н. и внасяйте разнообразие във всекидневните тренировки с тях. Важното е тези занятия да ви носят само позитивни усещания. Например, карането на колело е много ефективно за трениране на краката, плюс пребиваване на чист въздух и свобода на избор на движения.

И така, за да пропуснете тренировка, можете да намерите десетки причини и оправдания, но можете да се придържате към нашите съвети и да продължите да се усъвършенствате сами, независимо от всичко. Изборът е ваш!

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.