Ако искате да изглеждате добре – гледайте обема на тялото, а не теглото

Ако искате да изглеждате добре – гледайте обема на тялото, а не теглото

Какво ще помогне за правилното проследяване на резултатите в процеса на отслабване? Можете да направите снимка в цял ръст от три ъгъла в началото и след това да я повторите след две седмици.

Също така трябва систематично да измервате обема на тялото си със сантиметър и е по-добре да го правите това сутрин, на празен стомах. Не забравяйте, че обемът може да се промени през деня, например, на хормонален фон могат да се появят промени. Измервайте обема на тялото веднъж на две седмици. Страхотно решение за закупуване на шублер. С него можете да измерите с почти 100% точност процента мазнините в тялото. Просто трябва да измерите дебелината на кожената гънка и вече сте наясно колко процента мазнини сте успели да свалите.

Но в същото време най-точният начин да разберете колко мазнини има в тялото – да използвате биоимпеданс – това е толкова интересна диагноза. Използвайки го, можете да измерите следните точки: мастна маса, индекс на телесна маса, процент на телесните мазнини, процент мускулна тъкан в тялото, процент на активност на клетъчната маса.

Можете също да разберете количеството на течностите и техното разпределение в организма, за метаболизма в организма (между другото, този елемент е особено полезен за тези, които считат за необходимо да преминат на нискокалорична диета). И момичетата винаги се интересуват да знаят каква е биологичната им възраст и какво съотношението на талията и бедрата. Точно биоимпеданс ще ви помогне да определите всичко това.

Искате ли да знаете цялата същност на този метод? Измерването на тъкан се извършва с помощта на електрически ток. Факт е, че течността вътре в тялото (кръв и вода) е отличен проводник на ток. Но мускулната и мастната тъкан имат добра устойчивост на ток, в това отношение можете да получите най-точните резултати.

Ето защо, ако се съмнявате, че резултатът не се променя, не трябва да „отпускате ръце“. Всичко е в правилното проследяване на процеса. Ако го направите умело, тогава ще се почувствате по-красиви и ще се радвате на успеха си! Но ако не виждате резултата, значи правите нещо нередно, прегледайте диетата и режима си на тренировки.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.