Диета за жени над 30 години

Диета за жени над 30 години

Много жени се стремят към идеална фигура, като използват всички видове козметични продукти и методи, които водят до дългоочаквания резултат.

dieta-0

Диета за жени над 30 години

Диетата се смята за най-оптималното и най-често срещаният инструмент в борбата с наднорменото тегло. Много скептици твърдят, че след тридесет години  метаболизма на жената се забавя, което води до спад в качеството на използваните методики. Въпреки това, твърдението е вярно само отчасти. Всеки организъм е индивидуален и е невъзможно да се знае със сигурност. Много по-лесно е да се задържи теглото на желаните килограми, отколкото да се отървете от излишните килограми. Затова на 30 години вече трябва внимателно да следите за промените в своя организъм и навреме да регулирате силата на всяка диета и физическите упражнения.

Какво да не правим

dieta (4)

Жените, които искат да намалят теглото си, често се опитват да изпробват трудна нискокалорична диета. Тялото реагира, като демонстрира положителни резултати, теглото бързо намалява. Но след това теглото на тялото рязко спира и не желае да отдава вече натрупаното. Затова е по-добре да изберете диета, която постепенно ще ви доведе до желания резултат. Правилният преход към диетичните продукти, липса на фанатизъм и активен начин на живот, ще ви помогне да се отървете от излишните килограми.

Избягвайте сладкиши, торти, захар, пържени и мазни храни. Любимите продукти могат да се заместят с варени или печени.

Същността на диетата

Менюто трябва да включва зърнени храни, хляб или зърнени храни с трици, зеленчуци, висококачествено сирене, варено месо. Основата трябва да бъде чиста прясна вода в количество от най-малко два литра на ден. Основата на кашата трябва да е вода.

 Закуска: най-добрият вариант е някаква каша – елда, ечемик, пшеница. Най-добре е да я приготвите сутринта. Можете да допълните със зехтин или растително масло. Чай без захар и сандвич със сирене. Варените яйца също могат да се включат в закуската. Протеиновите храни и фибрите, съдържащи се в кашата ще заситят глада ви за дълго време.

Обяд: на обяд можете да си позволите супа от постно месо или само със зеленчуци. Салати от различни зеленчуци, подправени с растително масло ще наситят тялото ви с важни витамини, както и ще позволят на червата да функционират правилно.

Следобедна закуска: задължително веднъж на ден консумирайте млечни продукти. Нискомаслено кисело мляко или айран е подходящо за следобедна  закуска.

Вечеря: зеленчукова салата и печени картофи ще са идеалният вариант. Можете да добавите и парена или печена риба.

И не забравяйте основното правило: яжте малки порции!

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.