Фитнес за бременни жени

Фитнес за бременни жени

Всички лекари в един глас казват: бременността не е болест. Това обаче е специално състояние на тялото на жената, когато в него се развива нов крехък живот. Промените през този период са толкова кардинални, че през втората половина на бременността жената често се чувства уморена, сънлива, тежка в краката и т.н.

В същото време физическото здраве на жената е ключът към раждането на здраво дете, затова при липса на патология по време на бременност, е показана физическа активност. Разбира се, в това състояние е необходимо да се спазва специална фитнес програма. Какви са нейните особености?

Фитнес за бременни жени е не само упражнения, но и обучение за релаксация и дихателни техники. Дори емоционален фон е необходимо качество не само за бременни жени, но и за млади майки, тъй като нервното състояние може да повлияе негативно върху развитието на плода, а след раждането може да бъде предадено на новороденото (не е тайна, че ако майката е неспокойна, то и бебето плаче по-често) .

Правилното дишане, от своя страна, може да облекчи контракциите, да помогне за справяне със страховете и ще бъде ключът към раждането без усложнения. Упражненията за фитнес за бременни жени също са насочени към укрепване на определени мускулни групи.

Преди всичко е необходимо да се избягват вътрешни травми по време на раждане. Големият товар по време на бременност лежи на гърба, а специалните упражнения ще ви позволят да намалите риска от гръбначни проблеми.

Също така трябва да се отбележи, че по време на занятиятa по фитнес за бременни, бременните жени общуват помежду си, което значително подобрява настроението и помага за справяне с депресивните състояния. Въпреки това, изборът на фитнес център и треньор трябва да бъде третиран с пълна отговорност, така че непрофесионалното отношение да не вреди на вашето здраве и здравето на вашето бебе.

Какви въпроси трябва да зададете на треньора?

Необходимо е да знаете, че програмата за тренировките на бременни жени трябва да се различава в зависимост от продължителността на бременността. Преди да започнете да тренирате, попитайте дали има групи за бъдещи майки в избрания от вас фитнес клуб, като се вземе предвид тримесечието на бременността и как различните програми за тренировки в тях се различават.

Добре е, когато бременността протича гладко, но могат да възникнат най-неочаквани промени в състоянието на жената. Персоналът на фитнес клуба е готов ли е да реагира адекватно и да осигури експертна помощ навреме, за да отстрани бременна жена от обучението, намалявайки натоварването? Също толкова важно е спазването на техниката на упражнението.

Фитнес след раждане

Фитнес за бременни жени по правило помага за подобряване на състоянието по време на бременност и улеснява раждането, но дори и след раждането, жените често се чудят как да си възвърнат формата. Тук е важно да не бързате безразсъдно, за да не получите усложнения вместо красива фигура. Позволете на тялото си да се възстанови спокойно и едва след това пристъпете към корекция на формите.

Натоварванията трябва да отговарят на физическото състояние и подготвеността, трябва да се поддържа разумен баланс: интензитетът трябва да е достатъчен за бързо възстановяване на фигурата, но не и за преумора, да не говорим за по-сериозни последствия.

Ето правилата, които ще направят фитнеса удоволствие, а отражението в огледалото безупречно:
  • Поетапен подход. Започнете тренировките с аеробни упражнения, ходене, плуване, не натоварвайте много мускулите, отделяйте им 20 минути 2-3 пъти седмично и постепенно, внимателно следейки състоянието си, увеличете натоварването.

  • Гъвкавост: Разтягането е необходимо, за да се подготвят мускулите за по-сериозни натоварвания. Опитайте преди силова тренировка плавно и бавно да разтегнете мускулите на бедрата, корема и гърба. Идеалната тренировка в случая е „Port De Bras за бременни в Смарт студио КАМАТО.

  • Упражнения за съпротивление. Например, коремни упражнения, но не се препоръчва да се правят упражнения на долната преса през първите месеци след раждането. Изберете няколко не сложни упражнения на основните мускулни групи и се опитайте да ги направите навик в ежедневието, след което излишните килограми ще се разтворят без остатък.

Каквито и задачи да стоят пред вас, подготовка за раждане или възстановяване след тях, не забравяйте да се консултирате с лекар и да доверявате вашето здраве и физическа форма само на професионалисти.

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.