КАК ДА БЪДЕМ АКТИВНИ И КОГАТО НЕ СМЕ В СПОРТНАТА ЗАЛА?

КАК ДА БЪДЕМ АКТИВНИ И КОГАТО НЕ СМЕ В СПОРТНАТА ЗАЛА?

5 НАЧИНА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ФОРМА И ЗАБАВЛЕНИЕ

Това, че фитнесите за затворени или пък просто не сте от хората, които обичат тренировките в залата, не означава, че не можете да откриете своя начин да се поддържате в добра физическа форма. И да бъдете активни. И да бъдете вдъхновени.

На пръв поглед обикновените предложения за активност извън залата всъщност могат да се окажат нов начин на живот за вас. Просто трябва да опитате, да им се отдадете, да изберете своя начин за спорт и релакс и да поставите новото начало, водещо до повече тонус в ежедневието, по-добра форма и повече позитивни емоции.

Ето, че имате голям избор. Йога или пилатес, качване на стълби, онлайн тренировки, каране на електрическа тротинетка или използването й за придвижване до любимото ви място за релакс – начините да останете активни са повече, отколкото очаквате на пръв поглед.

Противно на глобализирането на света и все по-динамичното ежедневие, хората никога не са водили толкова заседнал начин на живот, колкото днес. Според мнозина експерти в областта на здравословния начин на живот, проблемите свързани с обездвижването в последните години изместват тези, свързани със затлъстяването.

Сега ще се спрем на някои лесни и интересни начини за поддържане на физическата  активност и тонус, които са приложими за всеки и навсякъде:

РАЗХОДКА

Изтеглете си аудиокнига, пуснете си да слушате любим автор и просто се оставете за един час след работния ден по течението на пешеходната разходка. Може да откриете кътчета от града, за които никога не сте знаели. Може да срещнете нови хора. Може да се оставите на мислите си. Може просто да превключите на режим „отпускане на сетивата“. Енергията и спокойствието, с които ще се приберете у дома, ще ви накарат да повторите този ритуал. Освен това, близките ви хора също ще оценят ползите от тези минути, които сте отделили за себе си.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА ТРОТИНЕТКА

Алтернативен начин да обиколите града е като се повозите с електрическата тротинетка. Днес никак не е трудно да си изберете подходящото за вас предложение и да се снабдите с ново „возило“. Магазини – физически и онлайн такива, предлагат широк избор от електрически средства за придвижване. Пример за такъв магазин е E-point.bg. Електрическите тротинетки освен, че са леки и лесно преносими, могат да развият подходяща за градски и извънградски условия скорост, маневрени са, зареждат се бързо, притежават редица функционалности. И не на последно място, придвижването с тях е наистина забавно.

Различните видове електрически тротинетки предлагат различни предимства и буквално всеки може да избере най-подходящата за себе си. Разгледай тук, ще откриеш нови възможности за придвижване, което освен преживяване само по себе си е и нова екологична алтернатива на познатия ни транспорт.

ЙОГА ИЛИ ПИЛАТЕС

Подобен род занимания не изискват голям терен, така че бихте могли да ги практикувате дори в малка стая вкъщи. Друга полезна страна на този тип занимания, макар и по-интензивно натоварващи като пилатеса, е разтоварването от стреса на ежедневието. Това важи с пълна сила и за йогата, разбира се. Особено при хората, които успяват да медитират, а не да я ползват просто за разтягане.

От друга страна, някои хора търсят чисто физическите ползи от йогата като гъвкавост, тонизиране на мускулатурата и разтоварване от стреса. Основен плюс е, че заниманията изискват единствено постелка, а ползите, които могат да донесат са неизмерими.

ДЖОГИНГ

Това е друг начин да накарате тялото си да работи оптимално. В парка, на стадиона, на спортна площадка – много места предлагат условия за такъв тип спортни дейности. Кардио тренировките са с доказани ползи за тялото и здравето, освен това са чудесно средство за разтоварване на стреса и напрежението.

ФИТНЕС У ДОМА

Не е трудно да преобразите някое спокойно кътче от дома си във фитнес. Дори да не разполагате с професионални уреди за тренировка – клекове, вдигане на тежести, раздвижващи повторения с леко натоварване на мускулатурата са примери за упражнения, които могат да се правят в домашни условия. Можете да се раздвижвате дори докато гледате любимия си сериал от комфорта на своя дом.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.