Как да започнете отново да посещавате тренировки след дълго прекъсване?

Как да започнете отново да посещавате тренировки след дълго прекъсване?

Понякога се случва така, че хора, които редовно са посещавали тренировки в спортна зала, да престанат за известно време. Причините за това могат да бъдат различни, многото отговорности както на работното място, така и у дома, и следователно висока умора на тялото.

Случва се и след травма и рехабилитация да се наложи спиране на тренировките. Други се отказват заради видим прогрес и подобрение на жизнените рекорди. Подобно разочарование може да доведе до продължително отказване от тренировки.

Вземете решение

Ако някой дълго време е посещавал тренировки, а след това е прекъснал, често размишлява за завръщането си в спортната зала. Спортните тренировки позволяват да забравите поне за известно време проблемите на ежедневието, а и всеки има нужда да намали стреса, да се отърве от различните емоции, натрупани през деня. Така че, ако почувствате нуждата да се върнете към тренировките, започнете веднага, не го отлагайте. Най-важна е първата стъпка. Ако сте взели решение отново да спортувате, вече сте победили. Именно сега е най-подходящия момент. Помнете, че вашето тяло се нуждае от движение.

Потърсете мотивация

Един от способите да се върнете към тренировките е да си спомните за приятните емоции в залата. Помислете как се чувствахте тогава, помислете за срещите с другите трениращи и разговорите с тях. Заради хубавите моменти в залата, заради вашето здраве и външен вид си струва да се върнете към тренировките. Важното е веднага да не си налагате убийствено темпо. Понякога това се случва с хора, които се връщат към началния етап на тренировки и се опитват да наваксат бързо.

Продължителното оттегляне от спорта води до глад за усилие и чувство за импулс. Това обаче може да бъде коварно за тези, които се връщат след някаква травма. Започнете с по-спокойно темпо. Организмът сам ще ви подскаже колко може да увеличите темпото.

Следете вашият пулс. Струва си да се обърне внимание на това, защото от известно време не сте спортували и не знаете на какво е способен вашия организъм. Върнете се към тренировките разумно и под контрол.

Възнаградете се за усилията

Често след завръщане в спортната зала при някои възниква чувството за загубено време. Трябва обаче да подходите правилно към този проблем. Необходимо е да тренирате бавно и в съответните пропорции. Не ходете всеки ден на тренировки за да наваксате пропуснатото. Научете се да си почивате. За това подходящото възстановяване след тренировката са сън, хранене и добавки, те са в основата на добрата подготовка. Уважавайте своя организъм.

Някои се нуждаят от определен стимул, за да предприемат действия от различен род. Това може да бъде, например, покупка на нова рокля или нов спортен екип. Подарявайте си подобни малки радости и насърчете по-нататъшните усилия. Помислете защо сте спрели да тренирате. Внесете някакво разнообразие, опитайте и други тренировки.

Трябва да ви бъде весело, а не скучно. Когато си помислите за следващата тренировка на лицето ви да се появи усмивка. Създайте си цел, към която да се стремите. Поради това няма да има чувство на разочарование, защото желанието за реализиране на вашия план ще бъде по-силно и ще помогне за преодоляване на кризата. Вървете към това с малки стъпки, но последователно.

Връщането към тренировки често е трудно. Трябва отново да мобилизирате усилията и дисциплината. Ако обаче излезете от избрания път, ще видите, че крайният успех ще донесе много удоволствие и отново ще се насладите на голямата си страст.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.