Ще живеете ли по-дълго, ако се занимавате със спорт?

Ще живеете ли по-дълго, ако се занимавате със спорт?

Ако се занимавате със спорт, това ще се отрази ли на продължителността на вашия живот? „Здрав дух в здраво тяло“, това е латинска поговорка, много древна и която навярно всички са чували. Въпреки това, повечето хора се страхуват от думите: спорт, здравословен начин на хранене и отказване от лошите навици.

Можем да се съгласим с тях. В края на краищата, да лежиш на дивана и предано да се придържащ към мързела е много по-лесно. Много по-трудно е да се борите с мързела и лошите навици, което по принцип означава постоянна борба с себе си.

Най-голямото щастие в света е, когато семейството и приятелите са здрави. В края на краищата здравето е ключът към един безопасен и пълноценен живот. Той помага да се преодолеят временните затруднения в живота за нас, той ни запазва сили в случай на претоварване на организма. Забелязали ли сте, че богатите и успешни хора активно се занимават със спорт и в същото време най-често те са в отлична физическа форма?

В съвременния свят спортът вече зае трайна позиция. Всеки, дори детето, е наясно с ползите от здравословния начин на живот. Децата трябва да се учат на любов към спорта още от ранна детска възраст, защото комплексът от физически упражнения спомага за развитието на самодисциплина, организацията и насърчаването на личното развитие. Участието в спортни събития помага на детето бързо да намери общ език със своите връстници, възниква желание да бъде най-доброто, да достигне нивото на шампиона. И в края на краищата животът е много по-интересен, когато има нещо, към което да се стремим!

Но ако желанието да се занимавате със спорт не ви е застигнало в по-ранна възраст, не се съмнявайте да започнете сега. Заниманията с любителски спортове в спортните зали са достъпни за всички посетители, които решават да започнат здравословен начин на живот. Спортните упражнения спомагат за поддържането на цялостния тонус на тялото, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и намаляват нивата на кръвното налягане. За жените това е най-добрият начин да отслабнат, да подобрят фигурата си.

И за да ви помогнем да започнете да се занимавате със спорт и да водите здравословен начин на живот, ето няколко факта:
  • Вредните навици съкращават живота ви с 30 мин / ден.

  • Наднорменото тегло скъсява живота ви с 5 години, а затлъстяването с 10-15 години.

  • Физическата активност с различни видове натоварване 10-20 минути на ден удължава живота с 2 години.

Но как да започнете да се занимавате със спорт, ако никога не сте го правили?

Обикновено, след като възникне този въпрос, хората избират път с неправилни тренировки с прекалено натоварване или просто „отпускат ръце“, казвайки си „аз не знам, не го мога“.

Трябва да започнете с балансирана диета. Диетата е другата ужасна дума, която ни плаши. Въпреки това, диетата, това не е отказ от храна, а правилното и потребление. Трябва да започнете с водата.

Знаете ли каква е средата в стомаха ви? Има три вида среди: киселинни, алкални и нормални. Определянето на вида ви без тестове в болница е много просто. Трябва да проследите организма си. Ако след употребата на кисела или пикантна храна получавате киселини, това е киселинна среда, защото киселини се появяват, когато киселинността на стомаха е повишена. В този случай трябва редовно да използвате алкална вода, като по този начин нормализирате високата киселинност.

Ако след хранене на горепосочените видове храна не настъпва киселини, тогава средата е нормална или алкална. В този случай трябва да използвате вода с балансирано съдържание на киселини и алкали. Храната и водата се препоръчва да се избират по подобен принцип.

Що се отнася до физическото натоварване, съществуват няколко правила:
  1. Започнете най-добре първо с активното ходене. То ще послужи като тренировка и насищане на тялото с кислород.

  2. Натоварването трябва да се добавя постепенно всеки ден. Ако усетите болка след натоварване, трябва временно да спрете и да я замените с леки упражнения.

  3. По време на тренировка, активно пийте вода, защото дехидратацията няма да помогне за подобряване на вашето здраве.

  4. Заниманията със спорт трябва да се провеждат най-добре сутрин или следобед, но не и късно вечер, тъй като може да възникне безсъние.

  5. Не яжте най-малко 30 минути преди тренировките, защото ще се почувствате тежки и сънливи.

Регулярните занимания със спорт подобряват настроението на човек, тъй като се увеличава синтеза на хормони. Половин час спорт увеличава концентрацията на ендорфини от 5-7 пъти. Ето защо, за да се чувствате винаги щастливи, да сте пълни с оптимизъм трябва да се занимавате със спорт. За обществото основата е здравето на всеки човек, а за държавата основата е здравето на цялата нация …

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.