Интервю с Кристиана Амирова – спортен инструктор

Кристиана Армирова - Инструктор в смарт студио КАМАТО

Интервю с Кристиана Амирова – спортен инструктор

Кристиана Армирова - Инструктор в смарт студио КАМАТО
Интервю с Кристиана Амирова – спортен инструктор
Коя сте вие – Представете се?


Здравейте, казвам се Кристиана Амирова, но всички ме наричат Крис. Не знам дали човек може сам да се представи, но бих могла да опитам.

kristiana amirova - kangoo jumps kamato plovdiv 2

Кристиана Амирова – спортен инструктор

Бих казала, че съм обикновено момиче осъзнало че трябва да се бориш за нещата и целите които са поставени пред теб. Все още уча невероятна специалност- молекулярна биология и съм много радостна от това. Надявам се да се развивам и в тази сфера. Старая се да се радвам на малките неща, а това ми се напомня всеки ден от един симпатичен лаещ приятел.

Какво е спорта за вас?

Нещо неочаквано. В началото на заниманията ми със спорт беше трудно. В един момент усетих, че всъщност нямам търпение да съм в залата.

Какви спортове преподавате?

Спортен инструктор съм по Аеробика и Kangoo Jumps

Как решихте да се занимавате с това?

В един не лек период от живота си бях доста закръглена, а и имах много проблеми от различен характер. Реших, че трябва кардинално да променя живота си. Трудно е да промениш навиците си и мисленето си, но не е невъзможно. И от тогава просто не мога да спра.

Защото го правите?

Знаете ли усещането когато приключите с изкачването на висок връх или приключите успешно голям проект в работата, или когато видите радостта на децата ви когато ви погледнат след като се прибере, или онова усещане, когато видите любимия. Всички тези смесени емоции на радост, задоволство, хъс, мотивация, разнообразие, дори и лека умора се преплитат в края на часа. Необяснимо, уникално усещане. Всеки час в залата е все едно се влюбваш отново, отново и отново.

Какво ви дава работата като инструктор?

Когато започне часа винаги има лека нотка на притеснение. Все пак тези хора, които са дошли и са ми гласували доверие. В момента когато всички се движат във синхрон, под един и същ ритъм, с едни леки усмивки в ъгълчето на устата, когато погледна лицата им…Ето това ме нахъсва още повече. Невероятното усещане на задоволство от постигната цел.

Какво мислите за хора, които ви посещават?

Големи сладури. Повечето са изключително ентусиазирани и имат много енергия, което мотивира и мен. С някои от тях даже сме близки приятели. Чувствам ги като част от живота ми, дори и да звучи малко комерсиално.

Смятате ли, че всеки трябва да отделя време за тренировка?

Разбира се! Има всякакви причини. В ежедневието ни доста често сме афектирани- негативните емоции изчезват. Ако сте радостен- още повече усещате чувство на удовлетворение. В Смарт студио Камато някои от часовете се посещават от цели семейства- заздравява връзката в семейството.

Кои спортове са ви фаворити?

Не знам дали имам фаворит. Във всеки спорт или танц откривам някакъв чар. За момента е Kangoo Jumps.

Кои спортове бихте препоръчали?

Какъвто и спорт или танц да започнете или продължите да практикувате все ще е плюс за вас. В Камато сме подготвили програма от много различни занимания, за да може да се комбинират. С това е възможно подобрение на кординация, баланс, сила и бързина. Всеки човек е индивидуален и се нуждае от практикуването на различни занимания.

Финални думи?

Само да споделя от скромният ми опит, че колкото и трудно да му е на човек винаги сам трябва да намери пламъка на мотивацията. Ако сам не повярваш, никой не може да ти помогне. Искам да благодаря на целия екип на Камато, че съм част от това семейство и че повярва в мен, не прекъсна пламъчето на мотивацията. И на още куп хора за подкрепата и началният старт.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.