Тренировки след раждане

Тренировки след раждане

Много млади майки се вълнуват кога могат да започнат тренировки след раждане. По време на бременност жените набират тегло и  фигурата след раждане рядко се възстановява без усилие.

Този въпрос се появява не веднага. В началото на преден план е грижа за бебето. Но след няколко месеца майките, свикнали към своята нова роля, започват да се вълнуват как да се приведат в ред. В повечето случаи след раждането жената губи около половината тегло, натрупано по време на бременността. След това загубата на тегло ще зависи от това, колко килограма е качила майката по време на бременността за 9 месеца, както и от храненето и физическото натоварване след бременност, вида тренировки.

Тренировки след раждане

fitnes-sled-rajdane

В случай на малко качени килограми, съответстващи на нормата, предишното тегло може да се възстанови за няколко месеца след раждане. Физическите упражнения ще бъдат ефективни за тези, които са поддържали тонуса на мускулите и са се занимавали с фитнес по време на бременността.

Но майките, които не са тренирали, не трябва да се разстройват. С помощта на не сложни упражнения могат да се постигнат отлични резултати. Тъй като в първите седмици и месеци след раждането на детето е трудно да се отдели цял час за тренировка, следва да се съсредоточат на упражнения, които не позволяват отвличане от детето.

Младите майки могат да се заемат с ходене с бързи темпове заедно с бебето. След час на такова активно ходене могат да се изгорят около 350-400 кал. Бързото ходене и отказа от похапване на сладки неща може да сложи началото на стабилна загуба на тегло.

kamato-plovdiv

Често, няколко месеца по-късно жената забелязва, че независимо от намаляване на теглото, корема не се е прибрал достатъчно. В този случай ще помогнат упражнения, насочени към работа с вътрешните мускули – мускулите на тазовото дъно и мускулите, разположени напречно на корема. Именно те в състояние на тонус поддържат предната стена на корема.

Такова упражнения е така наречения „вакуум“. То може да се изпълнява веднага след раждане. Застанете изправени с крака, разтворени на ширината на раменете, ръцете на хълбоците. След това поемете дълбоко дъх, задръжте и после дълбоко издишайте. Корема трябва да бъде максимално прибран. Дишането трябва да се задържа, а с корема се правят изтласкващи движения.

Другото подходящо упражнения е „планка“. Застанете на четири крака, като краката са назад от тялото. Тялото трябва да бъде в права линия. В това положение напрегнете мускулите на корема. В тази поза може да стоите 1-2 минути.

Изпълнявайки всякакви упражнения след раждане задължително се вслушвайте във вашите чувства и усещания. Трябва да се занимавате с удоволствие и тогава резултата няма да закъснее.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.