Как да ставате рано без будилник?

Тренировка по Kangoo Jumps в Пловдив

Как да ставате рано без будилник?

Тренировка по Kangoo Jumps в Пловдив

Дразни ли ви будилника сутрин рано? Вие не можете да си представите да ставате рано  без чужда помощ?

sport-v-kamato

Как да ставате рано без будилник?

Хората вече много години използват будилник, за да се събуждат ( първия будилник е бил измислен от американеца Levi Hutchins през 1787 год.) и не си представят как ще се събудят рано без неговата помощ. Но събуждането естествено, без будилник, е много по-лесно, отколкото можете да си представите. Научавайки се да ставате рано без помощта на будилник, вие ще си обезпечите позитивно настроение и ще се заредите за целия ден.

 Как да ставате рано без будилник – много просто!
  • Изчислете оптималното количество часове за сън. В зависимост от възрастта и физиологическите особености на човек, за сън е необходимо различно количество време, но средно то варира от 7 до 10 часа на денонощие. Със сигурност знаете колко време ще е необходимо, за да си възстановите силите.

 

  • Определете времето за ежедневно събуждане. В колко часа трябва или искате да се събуждате? За да се научите да ставате рано без будилник, времето за събуждане трябва да бъде ясно определено. Ако се събуждате в един и същи час, организма ще запомни това и ще включи своите навици.

 

  • Правилото „рано лягаш, рано ставаш“ означава, че знаейки в колко часа трябва да ставате и колко време ви е необходимо за сън, лесно ще определите в колко часа трябва да си легнете.

 

  • В рамките на една-две седмици спазвайте тези правила, ставайте в едно и също време с помощта на будилник ( дори в почивните дни). След това ще започнете да забелязвате, че собствения ви биологичен часовник ви позволява да се събуждате самостоятелно, лесно и непринудено, буквално няколко минути преди дразнещия звук на будилника. Всичко е просто!

В началото, когато още не сте сигурни във вашия биологичен часовник, ще ви помогне да се заставите да ставате рано вътрешното внушение. Когато си лягате да спите, мислено си дайте нагласа – „Сега е 11 часа вечерта, аз трябва да стана в 7 часа сутринта“, като повторите това няколко пъти. Най-важното е да възприемете тази „команда“ като очакван резултат, а не като желание.

Да се научите да ставате рано самостоятелно и да се откажете от обичайните аларми съветват физиолозите от цял свят. Ако станете без будилник в определено време, вие ще се чувствате отпочинали повече, отколкото ако ставате по принуда. Следователно, ще имате повече сили и енергия, по-добро настроение, и няма постоянно да ви се спи на работното място. Така, че учете се да ставате без помощта на будилник.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.