Детоксикация на организма- почистване на тялото от токсини, наскоро стана по-популярна от всяка диета. Деми Мур, Дрю Баримор, Бионсе и Гуинет Полтроу отдавна следват детокс-програми. Резултатът е на лице – кожата влиза в тонус, излишните килограми изчезват и притокът на сила започва да се усеща след първия ден на детоксикация на организма. Можете да изчистите тялото от токсини без специални програми, просто следвайте няколко прости правила.

  1. Вода с лимон. Започнете процеса на детоксикация още от сутринта, преди закуска, след като изпиете чаша топла вода с лимон. Това за известно време ще задоволи глада и ще помогне за пречистване на храносмилателната система.

  2. Кардио-натоварвания и сауна. Независимо дали трябва да отслабнете, или не, практикувайте кардио по време на фитнес. Кардио тренировките активират мастните жлези и премахват токсините чрез пот. Ако във вашата спортна зала има сауна, посещавайте я. Ако няма, намерете на друго място, направете си сауна или парна баня, те ще ускорят процеса на детоксикация на организма и ще изгладят кожата ви.

  3. Пресни зеленчуци и плодове. Яжте повече необработени зеленчуци и плодове, включително портокали, зеле, цвекло, джинджифил и зелена салата. Хранителните специалисти също съветват на празен стомах да пият студено пресовани сокове, което позволява на тялото бързо да абсорбира хранителни вещества.

  4. Йога. Практикувайте йога. Храносмилателната система започва да работи по-ефективно, когато тялото ви заема необичайна позиция.

  5. Домашно приготвена храна. Никога не знаем как е приготвена храна в ресторанти и кафенета. Може да се използва мръсно оборудване, остарели продукти. Докато в собствената си кухня можем да контролираме всяка съставка и правилно да отчитаме калориите. В допълнение, домашната храна често е по-вкусна от тази, в ресторанта.

  6. Зелен чай. В аптеките можете да си купите специален чай за детоксикация, богат на антиоксиданти. В състава си те съдържат джинджифил, корен от глухарче, корен от репей и други важни съставки за пречистване, които подобряват функционирането на черния дроб и ускоряват производството на ензими за детоксикация на организма.