Как правилно да изразходваме енергията?

Как правилно да изразходваме енергията?

Как правилно да изразходваме енергията, за да живеем щастливо? Енергията, която използваме, може да бъде разделена на енергия за живот или здраве и енергия за работа. Колкото по-грандиозни задачи решавате, толкова повече енергия изразходвате за работа.

Но както знаете, енергията не е безкрайна.

И много успешни хора са изправени пред проблем, когато не могат да ограничат своята трудова дейност и да започнат да харчат енергията за здравето си на работа. Естествено, енергийният баланс е нарушен и здравните проблеми започват, в семейните отношения и в крайна сметка в бизнеса.

Да се ​​научим да контролираме баланса е една от важните задачи, пред които сме изправени. Всяко количество енергия за всяка дейност може да се усети под формата на желание. Ако преработите в ума си няколко вида дейности, лесно можете да определите за коя работа имате желание и за коя не. Освен това, веднага можете да почувствате и количеството на това желание за всеки вид работа. Всяка работа може да бъде сортирана по критерия „искам да правя“ и „трябва да направя“. Това, което попада в категорията „Искам“, се подкрепя от енергия.  Това, което попада в категорията „трябва“, се държи само на волята. Мъдреците казват, че всичко в този свят трябва да бъде обичано и правено с любов.

Веднага възниква въпросът: „Далеч не всички домашни задължения искам да изпълнявам, така, че какво, да махна с ръка?“ Повечето жени вървят по пътя на „трябва“. Но както показва практиката, те все още престават да се насилват с думата „трябва“, но вече с помощта на болестта, тъй като цялата жизнена енергия вече е била инвестирана в това „трябва“. Има ли начин да се намери средата между „искам“ и „трябва“?

Природата е хармонична, което означава, че за решаването на всеки проблем някъде има енергия, само трябва да се научим да я използваме. Важно е да се намери поне едно „искам“ и да се опитаме да прехвърлим моста на връзките към „трябва“, и според закона на съобщенията енергията ще потече по съдовете (прочетете също “Повече енергия през целия ден“)

Например: Често хората мъдро решават, че е много полезно да изучават чужди езици, те се записват за курсове, но ентусиазма бързо им минава и те се отказват, тъй като всичко това се дължи на „трябва“. Но ако имате шанс и желание да отидете в чужбина на дълго пътуване, то заради това „искам” сте готови да научите езика с голям ентусиазъм и постоянство. Ситуацията с енергията се промени драматично, тъй като успяхме да свържем „искам” с чужбина, с „трябва“ да науча език, защото сега това са връзки на една верига. Търсете желания и ще имате сила !!!

Ще разгледаме стандартна ситуация. Вие решавате че „трябва“ да направите нещо. Като грамотен човек, проверили има ли желание. Оказва се, че желание няма, и дори съпътстващо такова желание, към който можете да прехвърлите моста на необходимостта. Мислите ли, че е необходимо за Природата? Очевидно не, тъй като Природата не отделя енергия за това средства, сили или енергия. Възниква въпросът, ако това не е вашият проблем, от  къде имате тази „нужда“ в ума си? Тук стигаме до втората част на този въпрос, кой и кога вкара в главата ви идеята, че това е „необходимо“? Как да постъпите в тази ситуация, да загубите здравето си, но да направите това, което е „необходимо“, или да промените себе си, да намерите корените и да премахнете тази нагласа, и да запазите здравето си? Изборът е ваш!

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.