Подходящите спортни дрехи и как да ги подберем?

Подходящите спортни дрехи и как да ги подберем?

Спортът е здраве и всеки от нас трябва да му отделя нужното време и внимание. Тренировките допринасят както за визията ни, така и за перфектните медицински показатели. Облеклото за спорт често бива подценявано, но то, вярвате или не, отговаря за доброто ни представяне по време на тренировка, както и за безпроблемното възстановяване.

Изпотяването и нагорещяването, докато сте физически активни, е нещо, с което правилните материи на дрехите лесно могат да се справят, така че да не се налага да спирате.

Задължителните дрехи за всеки спортуващ човек

Спортовете отдавна не могат да бъдат разделени на мъжки и женски. Всеки има свободата да развива тялото и уменията си в сферата, в която му харесва. И все пак има тренировки, които се посещават главно от жени. Пример за това е йогата – грациозен и много полезен както за тялото, така и за душата спорт.

Къси панталонки и йога клин

За да усвоите максимален обем от упражненията, безспорното ви трябва йога клин, с който разтягането да не ви представлява проблем. Изберете удобен и неспарващ плат, за да се чувствате комфортно по време на тренировка.

Спортно бюстие

Разнообразието на дамски спортни дрехи е достатъчно голямо, но спортното бюстие си остава сред предпочитаните за всякакви физически дейности, защото с него едновременно постигате желаните резултати и изглеждате добре. За по-студено време или за спортове, които го изискват, дамските горнища и суитчъри предлагат различни форми и модели, така че да се чувствате удобно.

Бързосъхнещи тениски

При мъжете изборът е ясен – къси панталонки и тениска, но това далеч не е толкова просто. От особено значение е да намерите подходящите материи и размери за вашата тренировка. Бързосъхнещите тениски за нещо, което трябва да присъства във всеки гардероб – те не допускат да почувствате дискомфорт по време на физическо натоварване, независимо колко се изпотите.

Непромокаемо яке

За спортни активности извън залата заложете на непромокаемо яке – то е свръхлеко, силно разтегателно, но същевременно ви осигурява максимален комфорт и защита.

Удобни обувки, съобразени с вида спорт

И мъжките, и дамските спортни обувки разполагат с голямо разнообразие от модели и форми, така че да успеете максимално добре да ги съобразите с дейността, на която сте заложили. Голямата спортна индустрия ви позволява преди всичко да съобразите избора си с бюджета, с който разполагате и едновременно с това да не се лишавате от качеството.

3 причини да избирате и инвестирате в качествени спортни дрехи

Чувствате се по-уверени

Колкото и да не ви се вярва, облеклото се е превърнало в толкова голяма част от индивидуалността на човек, че връзката между личността и дрехите се подлага на немалко изследвания от експерти по целия свят. Зависимостта към собствените ни дрехи не е медицински феномен и голяма част от хората не правят компромиси с това как изглеждат, дори във фитнеса. Едно от доказаните в областта твърдения, е, че безспорно се чувствате по-самоуверени, ако сте заложили на правилните спортни дрехи. Терминът „enclothed cognition“ разкрива именно влиянието, което дрехите оказват върху процесите в мозъка на техния носител. Интересно, нали?

Справяте се по-добре с тренировката си

Вътрешната самоувереност е само една от причините, които водят до по-доброто ви представяне във фитнеса или на тренировка, ако заложите на правилното облекло. Подходящите спортни дрехи са изработени от специални материи, които изключват всякакви „възпиращи влияния“. Заложете на горнища, които не задържат потта към тялото ви, а я изхвърлят навън, които дишат и ви позволяват да отделяте част от горещината на тялото ви. От избора на подходящо за спорт облекло зависи и свободата ви на движение. Дори и да ви се струва, че може да се въртите и навеждате, ако тениската или панталонките ви са прекалено прилепнали, то каузата на тази тренировка е загубена. Дори обувките ви да са спортни, ако те са за тичане или аеробика, то с тях трудно бихте постигнали добри резултати на футболно игрище.

Добрият екип ви защитава от контузии

Накрая, но не и на последно по важност място, неподходящото облекло и обувки не само могат да ни попречат за постигане на отлични резултати, но могат и да доведат до сериозни травми и наранявания. При подобна физическа активност, каквато се наблюдава по време на тренировка, рискове не бива да се поемат. Неудобните обувки могат да доведат не само до неприятните за всекиго мазоли, рани и ожулвания, но и до доста по-сериозни травми като изкълчвания и прочие.

Ако сме на тренировка на открито, облеклото трябва задължително да е съобразено с градусите навън, за да не подлагаме организма си на излишен стрес. А за фитнеса – задължително е да не забравяме ръкавиците си! Контузиите, независимо от причината, се случват. В такъв момент на помощ отново се „притичва“ спортното облекло. Неведнъж експерти са се изказвали по въпроса за компресивното облекло – то не само че повишава ефективността по време на тренировка, но и спомага за възстановяване след травма, благодарение на масажиращия ефект, който има върху тялото.

Дори и да има проучвания, които за момента отричат ползите от спортното облекло, които ние ви изложихме, същите те не могат да назоват недостатъци от носенето му по време на тренировка. По тази причина сме склонни да се придържаме към него и да се доверим на собствените си резултати.

 

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.