Какво е интуитивното хранене и как работи?

Какво е интуитивното хранене и как работи?

Интуитивното хранене е най-популярният и препоръчителен вид хранене днес от всички съществуващи. Изглежда, че същността на метода се крие в самото име, но в действителност всичко е малко по-сложно.

Това не е диета, която включва много ограничения и не е магическа практика, която се основава на космическата енергия. Но какво е това? Нека да разберем!

Същност на интуитивното хранене

За разлика от повечето диети, интуитивното хранене има мощна научна база. Тази техника за поддържане на стройна фигура е разработена от учен и професор от Университета на Юта, Стивън Хоукс. Основната му задача е да създаде специална програма, основана на липсата на строги ограничения и всякакво психологическо въздействие.

Интересът към темата за храненето възниква при Хоукс не случайно, самият професоре бил с наднормено тегло и искал да се отърве от него възможно най-бързо. Методът на интуитивно хранене му помага не само да отслабне, но и значително повлиява на здравето му. По положителен начин, разбира се.

Как да отслабнете, без да се отказвате от любимите си лакомства?

Теорията на Хоукс за интуитивно хранене е изключително проста. Недостатъчното хранене кара мозъка ни да пести енергия за оцеляване, така че всички строги диети дават само временен ефект. Ако редовно си забранявате всякакви продукти, тялото ще иска още повече да ги получи. Това е научно доказан факт, който не изисква допълнителни обяснения.

Интуитивното хранене предполага пълното отсъствие на каквито и да било ограничения, но предполага максимална степен на внимание към вашето тяло. Ако дадете на мозъка възможност да избита от всякаква храна, тогава, колкото и да е странно, той ще се спре на полезен продукт, игнорирайки по-вредния аналог.

Диета за оптимизъм: може ли храната да създаде настроение?

Основни правила за интуитивно хранене

* Кажете не на строги диети

* Научете се да слушате тялото си и да разбирате сигнала за насищане

* Знайте как да контролирате себе си

* Получавайте истинско удоволствие от абсорбираната храна, ценете момента

* Храната не е награда, а просто инструмент за задоволяване на глада

* Обичайте тялото си такова, каквото е в момента, но се стремете към съвършенство

* Започнете да спортувате

Това са много прости и дори донякъде банални правила, но не забравяйте, че интуитивното хранене не е диета, а начин на живот.

Храненето в хармония със себе си и със своето съзнание

Откъде да започнем?

Общоприето е, че стартирането винаги е трудно, но това не се отнася за интуитивното хранене, защото тук всичко е изключително просто и ясно.

Като начало си струва да прегледате вашата кошница за хранителни стоки и хранителни запаси, които вече са у дома. Веднага трябва да се отървете от всичко, което съдържа голямо количество захар, оцветители и консерванти. Тези компоненти силно развалят естествения вкус на храната. Отказвайки горните компоненти, вие си предоставяте невероятна възможност да усетите истинския вкус на продуктите, които са залегнали в тях от природата. Не забравяйте, че основната задача на интуитивното хранене е в истинското удоволствие и то може да се получи само чрез елиминиране на всичко, което е излишно.

Възможно ли е да отслабнете с интуитивно хранене?

Да, разбира се, тази техника ще ви позволи да се отървете от нежеланите сантиметри и да станете по-здрави, но за това трябва да осъзнаете, че интуитивното хранене се намира извън границите на ограниченията и е насочено единствено към изграждането на пълноценен и щастлив живот в ново тяло.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.