Kangoo Jumps за здраве и добра фигура

Kangoo Jumps за здраве и добра фигура

Най-сигурният начин да отслабнете са тренировките по Kangoo Jumps. Пружиниращите обувки са подходящи за шест вида натоварвания: обикновено бягане, джогинг, аеробика, скачане и за разходки на разстояние. Не е чудно, че с такива обувки са се обзавели космонавтите от НАСА.

Безопасен спорт

Знаете ли, че обувките за  Kangoo Jumps първоначално са били изобретени от ортопедичен лекар единствено за релаксация на краката и възстановяване от нараняване на спортисти? Само след известно време започнаха да се появяват специални фитнес програми за тези обувки.

Действително, специално патентованата конструкция на обувките помага да се намали натоварването на гръбначния стълб, на бедрените и коленните стави с до 80%, които най-вече страдат при бягане и скачане.

Ето защо, дори и да имате проблеми с гърба или нарушения в ставите на краката, без проблем можете да посещавате тренировките по Kangoo Jumps.

2 в 1

При избора на вида тренировки често си задаваме въпроса, кое натоварване да изберем: силово и кардио?

Както знаете, силовите тренировки допринасят за увеличаване на силата, обема и плътността на мускулите, увеличават силовата издръжливост. Кардио тренировките на свой ред увеличават издръжливостта и годността на сърдечно-съдовата система.

За да постигнете максимални резултати по отношение на намаляването на теглото и поддържането на вашето здраве, е много важно да комбинирате тези два вида натоварване. Кардио тренировките са насочени към изгаряне на калории, а силовите за укрепване на мускулите, което спомага за ускоряване на метаболизма и изгаряне на мазнини дори по време на почивка.

Успешно да съчетаете „2 в 1“ можете на тренировките по Kangoo Jumps, където се съчетават и двата вида натоварвания.

Грижовен спорт

Kangoo Jumps поддържа вашето равновесие и координация, поддържа баланса на цялото ви тяло и осигурява положителен стимулиращ ефект върху здравето на гръбначния стълб, междузвездните дискове и долните крайници. Което е необходимо за предотвратяване на остеохондрозата, особено при жените.

Изморени сте? Тренировките по Kangoo Jumps бързо ще върнат в строя

С тези тренировки може да нанесете двоен удар в борбата срещу умората. Заниманията в тези скачащи обувки в съчетание с весела музика донасят много удоволствие, предизвикват чувства на еуфория и чувство за безтегловност. Kangoo Jumps дори помага в борбата срещу депресията. Ето защо, ако се чувствате напълно „разбити“ и безсилни, не бързайте да лягате на дивана, а отидете на тренировки по Kangoo Jumps.

Никаква мускулна треска!

Основната причина за мускулна треска е разделяне и натрупване на млечна киселина в мускулите, което тялото не е в състояние бързо да изхвърли. Разбира се, в повечето случаи, мускулната треска минава за два дни. Но понякога е толкова болезнена, че ти убива желанието за спорт.

Тренировките Kangoo Jumps помагат бързо да си върнете формата след празниците, помагат да се преборите ефективно с излишното тегло, а след тях няма никаква мускулна треска или схващания.

Антидепресант

Изражение на лицето на всеки, който стои на тези пружиниращи обувки се променя за миг: широката усмивка, показваща добро настроение, почти веднага се появява на лицето. И това се дължи на факта, че тренировките в обувки Kangoo Jumps в комбинация със забавна музика доставят много забавление, което води до чувство на еуфория и чувство за безтегловност.

По време на физическата активност в човешкото тяло се произвеждат ендорфини – хормони на удоволствието, които ни дават емоционален заряд.

Коригиране на стойката

Знаете ли, че хроничната болка в гърба, която преследва днес голяма част от населението, се дължи главно на неправилна стойка?

Благодарение на полукръглата си форма, обувките за Kangoo Jumps не ви позволяват да заемете неправилно положение, за да запазите равновесие на тази обувки, вие автоматично се изправяте.

Потвърждаването на благоприятните ефекти от обувките на Kangoo Jumps върху позата беше глобалното проучване, проведено от Университета на Wits в Йоханесбург (Южна Африка). Разликата между снимките, направени преди участниците  преди да започнат да учат  Kangoo Jumps и 3 месеца след това са зашеметяващи!

Спорт, който лекува

Много от нас още в детството си поради лошо избрани обувки, или поради други причини, формират неправилна позиция на стъпалата. Ако не се занимавате със спорт, тези отклонения няма да ви безпокоят. Но веднага след като започнете да обръщате повече внимание на физическите упражнения, особено бягане, аеробика и други активни видове, тези нарушения веднага „ще се обадят“, ще почувствате болки в глезена, коляното, таза и долната част на гърба, а в бъдеще, това дори може да доведе до съответните травми.

Ако се занимавате с Kangoo Jumps, нарушения като супинация и пронация не само няма да ви попречат да постигнете вашите физически резултати, но могат да изчезнат напълно. Това е доказано от швейцарски изследвания по подиатрия ( медицинска грижа за стъпалата), които разкриха възможността решаване на проблема с неправилното положение на крака, особено ако усложнението е концентрирано в долната част на крака – глезена. Обяснението е, че обувките Kangoo Jumps са с 20 см по-високи от обикновените обувки с плоска подметка. При приземяване изпъкналата подметка Kangoo Jumps създава погрешно впечатление, че можете да завъртите глезена си. Това обаче не се случва естествено, и вие инстинктивно подравнявате позицията на крака. По този начин проблемът с неправилното положение на крака се решава сам по себе си.

Бързо възстановяване след травми

Често дори малките травми след неуспешна тренировка изискват продължителна рехабилитация и не ни позволяват да се върнем в залата до пълното възстановяване. Но обувките Kangoo Jumps ефективно защитават гръбначния стълб и ставите от шокови ефекти, което ви позволява да се върнете към нормалния тренировъчен процес по-бързо. Това е много важно за хора, които се страхуват да загубят формата си бързо, както и за професионални спортисти.

Ето някои медицински потвърждения за ползите от тренировките в обувките Kangoo Jumps:

  • обогатяват нашите тъкани с кислород;

  • създават натоварване без ударно въздействие, като по този начин укрепва връзките;

  • помагат за намаляване на възпаление и отоци;

  • намаляват скоростта на мускулната атрофия;

  • допринасят за изграждането на по-силни и по-еластични връзки, които в бъдеще могат да предотвратят повтаряне на травмата.

В момента се провеждат различни проучвания за възстановяване на футболистите след травми чрез  тренировки с обувки Kangoo Jumps в C.I.R.D. във Валенсия. Очаква се резултатът от тях да бъде потвърждение за възможността за намаляване на времето за възстановяване с 50%.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.