Пилатес – спорт подходящ за всички

Пилатес – спорт подходящ за всички

Борба със стреса + медитация + йога = пилатес. Пилатес има доста проста формула, но в тази простота се крие гениалност. Факт е, че когато се учим да контролираме нашето съзнание, ние, неволно, се научаваме да се концентрираме върху конкретен урок или упражнение, от което задължително следва увеличаването на нашата ефективност.

Не става дума само за развитието на координация, гъвкавост и мускулен корсет, но също и за развитието на вашата пластичност и грация. Освен това, укрепвайки тялото си, не упражнявате тежки натоварвания върху гръбнака.

Абсолютно всички упражнения на принадлежат към клас статични упражнения с много малък диапазон на движения. Благодарение на това вие не можете да получите травма. Именно по тази причина  пилатес се прилага за рехабилитация на опорно-двигателната система, също така и тези, които страдат от тежки нарушения на гръбначния стълб, като остеохондроза. Пилатес ще ви помогне не само да се отървете от болезнените усещания, но и да укрепите тялото си.

В допълнение, Пилатес има специална нетрадиционна дихателна техника. Тези специални дихателни упражнения са насочени към развиване на дихателната система, обогатяване на организма с кислород и премахване на натоварването от нервната система.

Разновидности на тренировките по пилатес

  1. Упражнения на специални тренажори. Има специални тренажори, които се отличават от традиционните с това, че не са на твърдо фиксирани опори. Именно затова повечето усилия по време на тренировки на такива тренажори преминава в задържането ви на нестабилната «палуба» на тренажора. Така тренирате много малки мускули, които обикновено не участват, но не са по- малко важни.

  1. Упражнения със специално оборудване. Такива упражнения се изпълняват на пода. В този случай се използват различни инструменти като гумени амортисьори, топки, гири или специални пръстени за пилатес.

  2. Класически упражнения на пода. Този клас упражнения се изпълняват в легнало или седнало положение на пода. Целта на този комлекс упражнения е да се намали болката, както и да се подобри вашата осанка.

Едно от големите предимства на пилатес е, че за него няма значение възрастта или теглото. Противопоказания практически няма.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.