Правилната закуска за тези, които отслабват

Правилната закуска за тези, които отслабват

Една от най-честите грешки на тези, които отслабват, е: „Изобщо не закусвам!“ Много хора смятат, че отказвайки закуска, пиейки само чаша кафе или чай сутрин, правят крачка към отслабване.

Всъщност без нормална закуска основното хранене винаги се измества към втората половина на деня – когато скоростта на метаболизма намалява, вече има по-малка възможност да изразходвате натрупаните калории и всичко изядено се отлага върху тялото под формата на излишни мазнини.

Класическата история за грешното ежедневно разпределение на храненията е, когато, не получавайки достатъчно енергия сутрин, уморени и гладни, хората се връщат у дома от работа, нахвърлят се на храната и след това си лягат.

На сутринта отново не закусват, а и не им се иска след обилна вечеря, а мнозина са измъчени от съвестта си за вчерашния срив, така че отново не ядат на закуска и историята се повтаря в кръг.

„Трябва да закусите“, казват диетолозите. Първо, за закуска човек трябва да изяде 20-25% от дневния прием на калории, така че вечер да няма голямо натоварване върху стомашно-чревния тракт. И второ, организмът трябва да работи и дори за да започне процесът на разделяне на мазнините, трябва да се започне с нещо – да има нормална закуска.

Правилната закуска за отслабване

За закуска можете да ядете каша, най-добре елда, например, с мляко. В елдата има много протеини от растителен произход, а в млякото животински.

Можете да готвите перлен ечемик. Можете да сварите овесена каша във вода, но е по-лошо. Когато отслабвате, трябва да ядете зърнени храни от цели зърнени култури, а овесените люспи, които се продават в нашите магазини, вече са обработени, което означава, че техният гликемичен индекс е висок. Опитайте се да изберете груби зърна в люспи, техният гликемичен индекс е по-нисък от този на смачканите и обелените.

В кашата може да добавите капка масло. Не забравяйте, че дори при загуба на тегло, напълно да се лишавате от масло и мазнини, е погрешно, защото с мазнините ние абсорбираме мастноразтворими витамини. И най-важното е, че с мазнини получаваме незаменими полиненаситени мастни киселини, които не се синтезират в тялото ни и трябва да идват от храната. Ако премахнем напълно мазнините от диетата, това ще доведе до нарушаване на различни видове метаболизъм.

Козметично това може да се прояви в суха кожа. Следователно една чаена лъжичка зехтин от първо студено пресоване няма да навреди.

Можете да ядете за закуска и традиционен омлет, но със зеленчуци, а не с бекон.

Можете да пиете кафе и чай, но без захар.

Неправилна закуска за отслабване

Грешна закуска – това са традиционни сандвичи с масло, сирене, колбаси. Както и кроасани и кифлички. Всичко това са бързи въглехидрати, които незабавно се абсорбират и драстично повишават нивата на кръвната захар. Усещате прилив на сила, но много бързо захарта отново пада и изпитвате фалшиво чувство на глад: главата ви не работи добре, мозъкът ви е инхибиран и трябва спешно да изядете бисквита със сладък чай, за да му върнете работоспособността.

Първият вариант за закуска със зърнени храни, който предложихме, са бавните въглехидрати. Те са сложни и се разделят дълго време, усвояват се постепенно и постепенно ви доставят енергия. Захарта остава на същото ниво за дълго време, без резки скокове. Това означава, че имате добра работоспособност, чувствате се добре и няма нужда да седнете след два часа спешно да пиете чай със сладки неща.

С такава закуска можете спокойно да работите до обяд. Пълноценно трябва да ядете през деня, а вечер, три часа преди лягане, си позволете лека вечеря – зеленчукова салата с протеинов компонент. С това разпределение на храната ще започнете да отслабвате.

Стройна и красива – нов, персонален метод за корекция на фигурата

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.