Заниманията със спорт като начин да се чувстваме по-добре

Заниманията със спорт като начин да се чувстваме по-добре

Всеки знае, че да се занимаваме със спорт е много полезно. Това твърдение обаче по никакъв начин не ни принуждава да го направим. Ние приемаме това като догма, мислейки, че ще започнем със сигурност следващия понеделник.

Но, разбира се, не започваме. А защо да започнем, какво ще ни даде спортът?

На първо място, това ще повлияе много добре на нашето здраве. Човек, който не се занимава със спорт на 30-годишна възраст и се изкачва до четвъртия етаж, чувства болка в хълбока си и не може да диша. Докато този, който се занимава със спорт, и на 70 ще преодолее тези стълби и дори няма да забележи.

Искаме ли да живеем дълго и да не бъдем болни? – Искаме. И така, какво ни пречи да започнем да го правим? – Нищо. Само собственият ни мързел, който е много лесно да се елиминира, най-важното е да се направи първата стъпка. Когато отидете за първи път в спортната зала, почувстваме атмосферата, която цари там, ще спортуваме и ще излизаме горди от себе си. Това чувство за гордост е от решаващо значение. Ще искаме това отново и отново, което ще бъде първият стимул да се занимаваме със спорт.

Освен това заниманията със спорт ни позволяват да поддържаме нервната система. Да,  колкото и странно да звучи, но е истина. Факт е, че по време на спорт нямаме много време да мислим за всичко, което ни тревожи. И така излизаме от спортната зала с абсолютно свежа глава, с невероятна лекота. Това казват повечето от тези, които вече са започнали да се занимават със спорт. А някои от тях дори признават, че идват в залата само заради това, да се отърват от ненужните мисли.

И, разбира се, не е възможно да не се отбележи друг фактор, факторът на собствената ни фигура, собственото ни тяло. Съгласете се, че на всяка възраст ще ни е приятно да изглеждаме добре, да бъдем стройни, стегнати. Абсолютно всеки иска това, дори и на подсъзнателно ниво. В края на краищата не трябва да се прилагат чак толкова много усилия, за да се постигне резултат.

Разбира се, никой не говори за зашеметяваща спортна кариера и дори за редовни спортни занимания. Можем да започнем с обикновено бягане в парка или около дома. И дори това ще ни даде възможност да изпитаме какво е спортът. Той закалява характера, прави ни по-стабилни, успешни, красиви.

Положителните моменти са масата. А спортът е до всеки от нас. Така че защо да не внесем тези положителни моменти в собствения си живот? В края на краищата, трябва да направите само една стъпка.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.