Как да изгорим мазнините и да запазим мускулите

Как да изгорим мазнините и да запазим мускулите

Как да изгорим мазнините и да запазим и увеличим мускулите? Заниманията със спорт, осъществяван в режим с висока интензивност несъмнено помага на човек да отслабне. Но това не винаги става за сметка само на изгаряне на мастните клетки, мускулите също могат да бъдат включени в този процес. Има много начини да изгорим мазнините, а не мускулите.

За да не засегне процеса на отслабване и мускулите, не трябва да се стремите към бързо отслабване. За една седмица е достатъчно да изгубите от 0,5 до 1 кг от наднорменото тегло. Ако се увеличи степента на загуба на тегло, рисковете от включване на мускулите в процеса на разрушаване ще се увеличат.

Как да накарате тялото си да се раздели с определеното количество калории?

da -izgorim -mazninite -1

Просто намалете съдържанието на калории в ежедневната си диета с 500 единици, като вземете предвид, че средната препоръчителна енергийна стойност на консумирания набор от продукти е в рамките на 1200 кал. Така вие създавате калориен дефицит и предизвиквате началото на изгаряне на мазнините.

Как да изгорим мазнините, а не мускулите – меню

Мускулите са съставени от протеини, така че вашата диета трябва да бъде богата, преди всичко, на протеини. Това означава, че за да увеличите мускулната маса, докато изгаряте мазнини, трябва да консумирате протеинови храни в достатъчно количество. Минималната дневна доза белтък за жените е 48 г, за по-силния пол – 56 г. За да получите това количество, трябва да включите храни, богати на аминокиселини във всяко хранене. Източниците на висококачествен протеин са преди всичко екстракти от животински произход: пилешко, пуешко (домашно), морски дарове; нискомаслено червено месо; обезмаслено мляко и кисели млечни продукти, пилешки яйца. Растителни протеини се намират в бобовите растения и ядките.

Оказва се, че не можете да намалите съдържанието на калории в ежедневната диета за сметка  на протеини. Направете това с въглехидратите. При този подход и мускулите ще се запазят и мазнините ще се унищожат. Яжте 60 до 200 грама въглехидрати на ден. Продукти, съдържащи много захари, не се изключват напълно от вашата диета, а просто се намаляват. Източници на въглехидрати са зърна, съдържащи нишесте кореноплодни растения и зеленчуци, някои плодове (например банани, грозде), брашно и сладки лакомства.

da- izgorim -mazninite -2

По-голямата част от зеленчуците и плодовете можете да ядете без страх. Освен това тази мярка е дори необходима, тъй като лъвският дял на продукти от тази категория съдържа малко калории, но има богат витаминно-минерален състав. Опитайте се да ядете растителни продукти не просто ежедневно, а с всяко хранене. За едно денонощия вашето тяло трябва да получи до 300 г плодове (ябълки, кайсии, праскови, цитрусови плодове, киви, нар, малина и т.н.) и над 800 г зеленчуци (спанак, чушки, тикви, краставици, домати, зеле, броколи и т.н.).

Колкото и да е странно, но и от мазнини не бива да се отказвате, защото те са необходими за производството на хормони, а и тези реактивни съединения играят важна роля в процеса на растежа на мускулите. Трябва само да консумирате полезни не наситени мазнини: морска риба, растителни масла, ядки, слънчоглед и сусамово семе. Всеки ден трябва да приемате мазнини сметнато 1 g вещество на 1 кг. телесно тегло. Между другото, не наситените мазнини помагат за отслабване и активиране на процеса на разделяне на мастните натрупвания, както и намаляване нивото на „лошия“ холестерол в кръвта.

Сподели публикация:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Последни публикации

Login Account

Already a Jhana Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.